Соларно отопление на басейни

Солар технолоджи Ви предлага слънчеви инсталации за отопление на басейни от слънцето НА РАЗУМНА ЦЕНА.

Влизали сте навярно в студен басейн. Дискомфортът Ви е гарантиран, а понякога за съжаление и настинката на децата Ви. Има решение на проблема и ние от „ СОЛАР ТЕХНОЛОДЖИ“ ЕООД сме готови да Ви помогнем.

Басейнът е удоволствие и забавление когато е чист и топъл. Той е много енергоемко съоръжение, за чието подгряване се изисква огромен енергиен ресурс и съответно значителни финансови разходи когато това се постига с електричество, газ, пелети или дизел. Ние от СОЛАР ТЕХНОЛОДЖИ разполагаме с ефективни и икономични решения за безплатно подгряване на Вашия басейн от слънцето. Така плуването или разпускането в джакузито ще бъде удоволствие за Вас дори в хладните пролетни и есенни дни.

Имаме разработени технологични решения и множество изпълнени обекти за ефективно слънчево подгряване и през зимата на целогодишно използвани басейни. В тези проекти залагаме на високоселективни индустриални вакуумно-тръбни колектори за големи обеми вода. Добре е те да са комбинирани с конвенционален източник на топлина-в случай на снеговалеж и облачни дни.

Сезонните басейни затопляме също с вакуумно-тръбни колектори или със специални устойчиви на UV лъчението полиетиленови абсорбери за басейни /Made in GERMANY/. Предвидени са за директно протичане през тях на водата от басейна и не се влияят от химията за дезинфекция и избистряне. Така се спестяват средства за скъпи титаниеви или CrNi топлообменници. Според формата си и начина на монтаж биват 2 вида:


– под формата на гофрирана тръба с голяма слънце поглъщаща повърхност.
гофрирана тръба с голяма слънце поглъщаща повърхност

Aбсорберът на тези слънчеви инсталации за директно затопляне на водата, е от UV защитена гофрирана тръба с диаметър 25 mm, изградена от рециклиращ се материал със сертификат за хранителни продукти. Гофрираната структура на тръбата утроява абсорбиращата площ, намалява с 1/4 дебелината на стената необходима за нейната устойчивост, а така също и времето за затопляне на водата в нея.

 

-Полиетиленов едноплощен абсорбер UV устойчив. Made in GERMANY
Полиетиленов едноплощен абсорбер UV устойчивВодата от басейна преминава свободно през абсорберите, така че е без значение тяхното подреждане- могат да бъдат монтирани надлъжно или напречно.
Отделните редове абсорбери се свързват в схема „Тихелман“.
Не се препоръчва свързването на повече от седем панела в серия.

И двата типа абсорбери позволяват полетата изграждани от тях да се конфигурират и монтират свободно според конкретните особености на обекта и монтажа- върху равен или скатен покрив, хоризонтално или вертикално, върху съществуваща ограда или барбекю, върху някакъв тип конструкция или направо на земята. Съобразяваме и изчисляваме единствено необходимата ни площ и подходящ дебит на помпата.


 

Предимства на СЛЪНЧЕВИТЕ ИНСТАЛАЦИИ за директно ЗАТОПЛЯНЕ на БАСЕЙНИ от СЛЪНЦЕТО
• Устойчив на хлор, сол и др.препарати, използвани в басените
• Устойчив при буря и на температура от – 35°C до + 125°C°
• Устойчив на захапвне от гризачи
• Без спойки и метални части които могат да ръждясат
• Позволява разновиден монтаж на равен и наклонен покрив, на стена и ограда, на земята за лични и обществени басейни
• Използва природна енергия с „нулева тарифа“ и намалява до 95% разходите спрямо конвенционите методи на затопляне
• Ниска цена

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!