Соларно отопление за дома

Какви са представите ни за съвременния дом?


Една от най-важните предпоставки за комфорта и уюта на дома през студените месеци е отоплението. Основни характеристики на съвременната отоплителна инсталация са :
– Икономичност и ниски енергийни разходи водещи до значителни икономии на средства.
– Висока степен на автоматизация, прецизен мултизонален контрол на температурите в отделните помещения съгласно специфичните им енергийни нужди.
– Минимални усилия, вложен труд и време по поддръжка на системата за отопление
– Екологичност и отговорност към средата в която живеем днес и ще оставим на децата ни чрез все по-масово използване на възобновяеми енергийни източници.

Ние от „СОЛАР ТЕХНОЛОДЖИ“ ЕООД следваме най-съвременните тенденции в отоплението и предлагаме модерни решения за отопление на разумни цени.
Проектираме, доставяме, монтираме и поддържаме отоплителни системи с различни източници на топлина според желанието и финансовите възможности на клиентите ни-термопомпи, котли и камини на биомаса /пелети, костилки, черупки, дървесен чипс /, на твърдо гориво-дърва и въглища, класически камини на дърва с и без водна риза, горивни камери за вграждане, електрически и електродни индукционни котли.

Топлинният комфорт в помещениата се постига с различни отоплителни тела.
В класическия вариант с радиатори:
– Алуминиеви глидерни радиатори-различни по размери, форма, мощност и цвят
Предимства- високия коефициент на топлоотдаване на алуминия, бързо начало на отоплителния процес, възможност за конфигуриране на различни размери,стилни заоблени форми
– Панелни /стоманени/ .
Предимствата : Панелните радиатори са с изчистен елегантен дизайн, опростената и надеждна конструкция, почти гладките външни повърхности са лесни за поддържане и най-вече ниската цена в сравнение с алуминиевите
– Дизайнерски отоплителни тела
– Водни вентилаторни конвектори


Предимства
-компактни размери с висок коефициент на топлоотдаване
-прецизен температурен комфорт чрез вградено електронно управление
-бързо постигане на желаната температура чрез принудителна конвекция с три степени на вентилатора и с автоматичен режим
-ниски нива на шум и филтрация на въздуха
-възможност за работа в режим „охлаждане“ с термопомпа или естествен водоизточник

-Отоплителни тела за баня : Стоманени, алуминиеви, хром-никелови, дизайнерски.


Подово отопление – система за отопление, в която топлинният поток се прехвърля от тръба на охладителната течност, чрез конкретен панел за отопление, както и чрез настилката на потребителя от радиацията.

Подово отопление-водно

 

Подово отопление – характеристика близка до идеалната, най-подходящ за дадено лице, равномерно разпределение на температурата в помещението.
Първото нещо, което ще забележите при инсталиране на подово отопление е повишен комфорт и ниски енергийни разходи. Подът е топъл и е приятно да се ходи по него. Причината за повишеният комфорт е, че преносът на топлина се извършва на голяма повърхност с относително ниска температура. Радиацията, за разлика от конвекция (въздушен поток) веднага разпределя топлина към околните повърхности, като по този начин осигурява по-равномерно хоризонтално и вертикално разпределение на топлината в стаята.
При стенните радиатори топлият въздух загрят от тях се издига и се отправя към тавана, където реално не е необходим, докато студения въздух остава на повърхността на пода.
Тъй като хората се чувстват най-комфортно в хладен въздух на равнище на главата и топло – в краката му, подовото отопление ни осигурява перфектно разпределение на топлинна енергия.
Често подовото отопление е система за предотвратяване на студените течения от прозорците, бързо загряване на въздуха в близост до повърхността на пода. В допълнение, въздухът циркулира по-малко прах, тъй като на практика няма горещи точки, произтичащи от използването на радиатори.

Равномерното разпределение на топлината, в допълнение към комфорта, позволява използването на по-ниски температури на водата. Температурата на стаята може да бъде намалена от 2 ° C в сравнение с конвенционалните радиатори, без промяна в усещането за топлина. Намаляването на температурата с 2 ° C осигурява спестяване на потреблението на енергия за потребителя.
В големи сгради, като складове и спортни зали средната температура може да се намали още повече и по този начин да се постигнат допълнителни икономии на енергия. Ниската температура на топлоносешата течност в отоплителната система с подово отопление подобрява ефективността на термопомпите, консумира се 30% по-малко енергия при по-ниски температури на водата от 55 ° C в радиаторите за отопление до 35 ° C при подово отопление. Максимална температура на циркулиращата течност в подово отопление е 55 ° C. Максималната температура на подовата повърхност е 29С (26С препоръчително) в областта на дългосрочно пребиваване на хората. Максималната температура на повърхността на пода в зоните на временно пребиваване на хора (например, бани) 33 ° С, в граничните зони (лента на 50 см от външната стена) – 35 ° С.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!