Слънчева система атмосферна със серпентина

Този тип слънчеви системи се отличават с надеждност, ефективност и разумна цена. Те съчетава в себе си предимствата на отворените /атмосферни/ системи и тези –под налягане. Тук обемът на водата във водосъдържателя и вакуумните тръби представлява едно цяло. Общият обем на водата се загрява във високоефективните вакуумни тръби, които усвояват топлинната енергия от слънчевите лъчи дори в облачно време. Серпентината е медна или Cr Ni неръждаема тръба с правилно изчислен диаметър и дължина, през която протича чиста вода за битови нужди и се загрява на проточен принцип, като по този начин разполагате с неограничено количество вода, а налягането на душовете и смесителните батерии е постоянно и стабилно.

Атмосферните соларни системи тип „ моноблок със серпентина могат да имат и други приложения: Серпентината да се използва като топлообменник свързан към камина или котел и  водата в слънчевия бойлер да се ползва като хигиенна вода за битови нужди. Загряването на водата в този случай става приоритетно и основно от слънцето, а при лошо време – през медната серпентина от допълнителния източник – котел, камна или термопомпа. Като трети източник системата може да се окомплектова и с електрически нагревател.

Многофункционалността на тези системи дава възможност и за други схемни решения: Атмосферните соларни системи със серпентина могат да се използват едновременно за подпомагане на отоплението на жилището или части от него и заедно с това да осигуряват хигиенна битова гореща вода.

Висококачествената термоизолация на водосъсържателя /бойлера/ позволява целогодишно ползване на системата и съхраняване на топлата вода до 72 часа. Вътрешният водосъдържател, външната обшивка, както и стойката за покрив на соларната система са изработени от висококачествена неръждаема стомана осигуряваща надежност и дълъгогодишно безпроблемно ползване на система.

Обем неръждаем водосъдаржател Диаметър водосъдърж. Бр. тръби Приблизителни  размери- ширина/дълбочина/височина [mm] и площ на колектора Размер тръби Тегло Цена
200 47 см 20 1800 / 530 / 1700 /2.80m2 1800 / 58 мм 68 kg по запитване
250 47 см 25 2250 / 1530 / 1700 / 3.50m2 1800 x 58 мм 74 kg по запитване

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Слънчева система атмосферна със серпентина”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!